PHP 7 - sudden problem. Need help urgently please!


#1

Hi

I have been using PHP 7 for a long time for all my Wordpress sites, without a hitch.

This weekend they all came down, and I can’t find the problem. I’ve disabled all plugins, but no change. I’ve managed to keep going by changing back to PHP 5

Error in site log when running PHP 7:

17/06/12 12:46:26 [error] 4803#0: *39 connect() failed (111: Connection refused) while connecting to upstream, client: 162.158.69.237, server: v2.webtransformations.biz, request: “GET / HTTP/1.1”, upstream: “fastcgi://127.0.0.1:9070”, host: “v2.webtransformations.biz”, referrer: “http://webtransformations.biz

UPDATE: it works if I enable “ee debug --php7”

Thanks in advance


#2

@robbie_berns either php7-fpm is not running or might be because of misconfiguring nginx/php.

Do following checks, check whether php7fpm is running using the command, service php7.0-fpm status

Also check it is running in port 9070, using root@s:~# netstat -ntualp |grep :9070 tcp 0 0 127.0.0.1:9070 0.0.0.0:* LISTEN 1092/php-fpm.conf)

Since the debug configuration is working, check the following file for finding which port is specified for php7.

root@s:~# cat /etc/php/7.0/fpm/pool.d/www.conf [www] user = www-data group = www-data listen = 127.0.0.1:9070

listen = 127.0.0.1:9070 should be like this, else make it so if no other services are using port 9070.

and restart php7-fpm.


Redirected too many times / redirecting in a way that will never complete
#3

Genius!!

Yes, the contents of www.conf was: listen = /run/php/php7.0-fpm.sock

I changed it to the IP address as you suggest and bingo!

Thank you so much for simple series of tests and fix. Cheers


#4

@robbie_berns :metal: next time you could help someone who face similar issue :wink: :smiley:


#5