Oops Something went wrong!


#1

How to solve like this please : Running pre-update checks, please wait… Setting up NGINX configuration [Done] Setting up webroot [Done] Setting up database Oops Something went wrong !! Calling cleanup actions … Reload : nginx [OK] Check logs for reason tail /var/log/ee/ee.log & Try Again!!!


#2

Hi,

Same Issue here ! EasyEngine 3.5.4 Ubuntu 14.04.1 LTS

When creating a new Wordpress Site i get the following message :

Check logs for reason tail /var/log/ee/ee.log & Try Again!!!

When checking the log file i get this :

    i2016-03-17 14:13:57,346 (DEBUG) ee : logging initialized for 'ee' using LoggingLogHandler
2016-03-17 14:13:57,898 (DEBUG) ee : ['/usr/local/sbin/ee', 'site', 'create', 'dev.pressaholic.com', '--wp']
2016-03-17 14:13:57,898 (DEBUG) ee : collecting arguments/commands for <ee.cli.controllers.base.EEBaseController object at 0xb632fccc>
2016-03-17 14:13:57,901 (DEBUG) ee : collecting arguments/commands for <ee.cli.plugins.site.EESiteController object at 0xb6334b8c>
2016-03-17 14:13:57,903 (DEBUG) ee : collecting arguments/commands for <ee.cli.plugins.site.EESiteCreateController object at 0xb62b6e0c>
2016-03-17 14:13:57,907 (INFO) ee : Initializing EasyEngine Database
2016-03-17 14:13:57,920 (DEBUG) ee : ^[[95mSetting apt_packages variable for Nginx^[[0m
2016-03-17 14:14:00,275 (DEBUG) ee : ^[[95mFinding string SCRIPT_FILENAME to file /etc/nginx/fastcgi_params^[[0m
2016-03-17 14:14:00,279 (DEBUG) ee : ^[[95mSetting apt_packages variable for PHP^[[0m
2016-03-17 14:14:01,066 (DEBUG) ee : ^[[95mSetting apt_packages variable for MySQL^[[0m
2016-03-17 14:14:01,067 (DEBUG) ee : ^[[95mRunning command: mysqladmin ping^[[0m
2016-03-17 14:14:01,100 (DEBUG) ee : ^[[95mCommand Output: mysqld is alive
,
Command Error: ^[[0m
2016-03-17 14:14:01,100 (DEBUG) ee : ^[[95mSetting apt_packages variable for Postfix^[[0m
2016-03-17 14:14:01,880 (DEBUG) ee : ^[[95mSetting packages variable for WP-CLI^[[0m
2016-03-17 14:14:01,881 (DEBUG) ee : ^[[95mRunning command: which wp^[[0m
2016-03-17 14:14:01,886 (DEBUG) ee : ^[[95mCommand Output: /usr/bin/wp
,
Command Error: ^[[0m
2016-03-17 14:14:01,887 (INFO) ee : ^[[94mRunning pre-update checks, please wait...^[[0m
2016-03-17 14:14:01,887 (DEBUG) ee : ^[[95mchecking NGINX configuration ...^[[0m
2016-03-17 14:14:02,001 (INFO) ee : ^[[94mSetting up NGINX configuration        ^[[0m
2016-03-17 14:14:02,008 (DEBUG) ee : loading template file /usr/lib/ee/templates/virtualconf.mustache
2016-03-17 14:14:02,030 (DEBUG) ee : ^[[95mChecking generated nginx conf, please wait...^[[0m
2016-03-17 14:14:02,140 (INFO) ee : ^[[94m[^[[0mDone^[[94m]^[[0m
2016-03-17 14:14:02,140 (DEBUG) ee : ^[[95mCreating Symbolic link, Source:/etc/nginx/sites-available/dev.pressaholic.com, Dest:/etc/nginx/sites-enabled/dev.pressaholic.com^$
2016-03-17 14:14:02,141 (INFO) ee : ^[[94mSetting up webroot            ^[[0m
2016-03-17 14:14:02,145 (DEBUG) ee : ^[[95mCreating Symbolic link, Source:/var/log/nginx/dev.pressaholic.com.access.log, Dest:/var/www/dev.pressaholic.com/logs/access.log^[$
2016-03-17 14:14:02,145 (DEBUG) ee : ^[[95mCreating Symbolic link, Source:/var/log/nginx/dev.pressaholic.com.error.log, Dest:/var/www/dev.pressaholic.com/logs/error.log^[[0m
2016-03-17 14:14:02,146 (INFO) ee : ^[[94m[^[[0mDone^[[94m]^[[0m
2016-03-17 14:14:02,296 (INFO) ee : ^[[94mDownloading WordPress                 ^[[0m
2016-03-17 14:14:02,297 (DEBUG) ee : ^[[95mChanging directory to /var/www/dev.pressaholic.com/htdocs/^[[0m
2016-03-17 14:14:02,297 (DEBUG) ee : ^[[95mRunning command: wp --allow-root core download^[[0m
016-03-17 14:14:02,297 (DEBUG) ee : ^[[95mChanging directory to /var/www/dev.pressaholic.com/htdocs/^[[0m
2016-03-17 14:14:02,297 (DEBUG) ee : ^[[95mRunning command: wp --allow-root core download^[[0m
2016-03-17 14:14:04,036 (DEBUG) ee : ^[[95mCommand Output: Downloading WordPress 4.4.2 (en_US)...
Using cached file '/root/.wp-cli/cache/core/en_US-4.4.2.tar.gz'...
Success: WordPress downloaded.
,
Command Error: ^[[0m
2016-03-17 14:14:04,039 (INFO) ee : ^[[94m[^[[0mDone^[[94m]^[[0m
2016-03-17 14:14:04,040 (DEBUG) ee : ^[[95mAutofix MySQL username (ERROR 1470 (HY000)), please wait^[[0m
2016-03-17 14:14:04,041 (INFO) ee : ^[[94mSetting up database           ^[[0m
2016-03-17 14:14:04,041 (DEBUG) ee : ^[[95mCreating database dev_pressaholic_com^[[0m
2016-03-17 14:14:04,052 (DEBUG) ee : ^[[95m^[[0m
2016-03-17 14:14:04,085 (DEBUG) ee : ^[[95mExceuting MySQL Statement : create database `dev_pressaholic_com`^[[0m
2016-03-17 14:14:04,088 (DEBUG) ee : ^[[95mCreating user dev_prRldmNrt38a^[[0m
2016-03-17 14:14:04,088 (DEBUG) ee : ^[[95mcreate user `dev_prRldmNrt38a`@`localhost` identified by ''^[[0m
2016-03-17 14:14:04,093 (DEBUG) ee : ^[[95mSetting up user privileges^[[0m
2016-03-17 14:14:04,095 (DEBUG) ee : ^[[95mExceuting MySQL Statement : grant all privileges on `dev_pressaholic_com`.* to `dev_prRldmNrt38a`@`localhost`^[[0m
2016-03-17 14:14:04,097 (INFO) ee : ^[[94m[^[[0mDone^[[94m]^[[0m
2016-03-17 14:14:04,098 (DEBUG) ee : ^[[95mChanging directory to /var/www/dev.pressaholic.com/htdocs/^[[0m
2016-03-17 14:14:04,098 (DEBUG) ee : ^[[95mSetting up wp-config file^[[0m
2016-03-17 14:14:04,098 (DEBUG) ee : ^[[95mGenerating wp-config for WordPress Single site^[[0m
2016-03-17 14:14:04,099 (DEBUG) ee : ^[[95mbash -c "php /usr/bin/wp  --allow-root core config --dbname='dev_pressaholic_com' --dbprefix='wp_' --dbuser='dev_prRldmNrt38a' --$


define('WP_DEBUG', false);
PHP"^[[0m
2016-03-17 14:14:04,368 (DEBUG) ee : ^[[95mCommand Output: Success: Generated wp-config.php file.
,
Command Error: ^[[0m
2016-03-17 14:14:04,368 (DEBUG) ee : ^[[95mMoving file from /var/www/dev.pressaholic.com/htdocs/wp-config.php to /var/www/dev.pressaholic.com^[[0m
2016-03-17 14:14:04,370 (DEBUG) ee : ^[[95mSetting up WordPress tables^[[0m
2016-03-17 14:14:04,370 (DEBUG) ee : ^[[95mCreating tables for WordPress Single site^[[0m
2016-03-17 14:14:04,370 (DEBUG) ee : ^[[95mphp /usr/bin/wp  --allow-root core install --url='dev.pressaholic.com' --title='dev.pressaholic.com' --admin_name='pressaholic' -$
2016-03-17 14:14:04,835 (DEBUG) ee : ^[[95mCommand Output: ,
Command Error: PHP Fatal error:  Class 'WP_Widget' not found in /var/www/dev.pressaholic.com/htdocs/wp-includes/widgets/class-wp-widget-pages.php on line 17
2016-03-17 14:14:04,835 (DEBUG) ee : ^[[95mCommand Output: ,
Command Error: PHP Fatal error:  Class 'WP_Widget' not found in /var/www/dev.pressaholic.com/htdocs/wp-includes/widgets/class-wp-widget-pages.php on line 17
Fatal error: Class 'WP_Widget' not found in /var/www/dev.pressaholic.com/htdocs/wp-includes/widgets/class-wp-widget-pages.php on line 17
^[[0m
2016-03-17 14:14:04,836 (DEBUG) ee : ^[[95m'setup WordPress tables failed for single site'^[[0m
2016-03-17 14:14:04,836 (INFO) ee : ^[[94m^[[91mOops Something went wrong !!^[[0m
2016-03-17 14:14:04,836 (INFO) ee : ^[[94m^[[91mCalling cleanup actions ...^[[0m
2016-03-17 14:14:04,837 (DEBUG) ee : ^[[95mRemoving Nginx configuration^[[0m
2016-03-17 14:14:04,837 (DEBUG) ee : ^[[95mRemoving /etc/nginx/sites-enabled/dev.pressaholic.com^[[0m
2016-03-17 14:14:04,838 (DEBUG) ee : ^[[95mRemoving /etc/nginx/sites-available/dev.pressaholic.com^[[0m
2016-03-17 14:14:04,838 (INFO) ee : ^[[94mReload : nginx     ^[[0m
2016-03-17 14:14:04,974 (INFO) ee : ^[[94m[^[[0mOK^[[94m]^[[0m
2016-03-17 14:14:04,991 (DEBUG) ee : ^[[95mRemoving /var/www/dev.pressaholic.com^[[0m
2016-03-17 14:14:04,991 (DEBUG) ee : ^[[95mRemoving /var/www/dev.pressaholic.com^[[0m
2016-03-17 14:14:05,050 (DEBUG) ee : ^[[95mdropping database `dev_pressaholic_com`^[[0m
2016-03-17 14:14:05,051 (DEBUG) ee : ^[[95mExceuting MySQL Statement : drop database `dev_pressaholic_com`^[[0m
2016-03-17 14:14:05,054 (DEBUG) ee : ^[[95mdropping user `dev_prRldmNrt38a`^[[0m
2016-03-17 14:14:05,056 (DEBUG) ee : ^[[95mExceuting MySQL Statement : drop user `dev_prRldmNrt38a`@`localhost`^[[0m
2016-03-17 14:14:05,058 (DEBUG) ee : ^[[95mExceuting MySQL Statement : flush privileges^[[0m
2016-03-17 14:14:05,075 (ERROR) ee : ^[[91mCheck logs for reason `tail /var/log/ee/ee.log` & Try Again!!!^[[0m

Please help :frowning:


#3

Same issue here: EasyEngine 3.5.3 Debian 8

detail error:

sudo ee site create vndoc.vn --wpfc --pagespeed PageSpeed is experimental feature and it may not work with all CSS/JS/Cache of your site.
You can disable it by passing --pagespeed=off later.
Do you wish to enable PageSpeed now for vndoc.vn?
Type "y" to continue [n]:y
Running pre-update checks, please wait...
Setting up NGINX configuration [Done]
Setting up webroot [Done]
Downloading Wordpress [Done]
Setting up database Oops Something went wrong !!
Calling cleanup actions ...
'ee_mysql_grant_host'

Please help me!


#4

any update on this issue its seem affecting all of my server


#5

@pressaholicwebdev

Command Error: PHP Fatal error: Class ‘WP_Widget’ not found in /var/www/dev.pressaholic.com/htdocs/wp-includes/widgets/class-wp-widget-pages.php on line 17

Can you try updating WP-CLI version using following command:

sudo ee stack purge --wpcli && sudo ee stack install --wpcli

@cuong2703 @Nasrulhaq_Muiz Can you please provide detail log for the issue. Following command would help you on that

tail -n100 /var/log/ee/ee.log


#6

I’ve just run into this issue too on a server where EasyEngine has been working fine for over a year…

14.04.3 LTS

ee --version EasyEngine v3.4.0

ee site create --wp domain.co.uk

Running pre-update checks, please wait… Setting up NGINX configuration [Done] Setting up webroot [Done] Downloading Wordpress [Done] Setting up database [Done] Oops Something went wrong !! Calling cleanup actions … Reload : nginx [OK] Check logs for reason tail /var/log/ee/ee.log & Try Again!!!

root@brinklemp2:~# tail /var/log/ee/ee.log

2016-09-08 07:50:07,402 (INFO) ee : Reload : nginx
2016-09-08 07:50:07,906 (INFO) ee : [OK] 2016-09-08 07:50:07,949 (DEBUG) ee : Removing /var/www/domain.co.uk 2016-09-08 07:50:07,949 (DEBUG) ee : Removing /var/www/domain.co.uk 2016-09-08 07:50:08,032 (DEBUG) ee : dropping database domain_co_uk 2016-09-08 07:50:08,034 (DEBUG) ee : Exceuting MySQL Statement : drop database domain_co_uk 2016-09-08 07:50:08,036 (DEBUG) ee : dropping user domain_co_uk 2016-09-08 07:50:08,037 (DEBUG) ee : Exceuting MySQL Statement : drop user domain_co_uk@localhost 2016-09-08 07:50:08,039 (DEBUG) ee : Exceuting MySQL Statement : flush privileges 2016-09-08 07:50:08,059 (ERROR) ee : Check logs for reason tail /var/log/ee/ee.log & Try Again!!!

I tried: sudo ee stack purge --wpcli && sudo ee stack install --wpcli But doesn’t fix it.

Anything else I can look at to help resolve this one?

Many thanks Sean


#7

Reboot your server and try again.


#8

I tried rebooting a few times, restarting services etc, in this case it made no difference.

I also did an update of EE to the latest version and although I could then create sites again every site on the server started to have a MYSQL connection error…

So I reloaded the backup snapshot, rebooted etc, and still have the same create issue as before.


#9

Can you find a solution? I have a similar problem.


#10