Ee doesn't work anymore after update to Debian 8.1


#1

ee doesn’t work anymore after update to Debian 8.1 from Debian 7.8

ee version is 3.3.0

root@vm1855:~# lsb_release -da
No LSB modules are available.
Distributor ID: Debian
Description: Debian GNU/Linux 8.1 (jessie)
Release: 8.1
Codename: jessie

root@vm1855:~# ee
Traceback (most recent call last):
File "/usr/local/bin/ee", line 5, in 
from pkg_resources import load_entry_point
File "/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py", line 2876, in 
working_set = WorkingSet.build_master()
File "/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py", line 449, in build_master
ws.require(__requires)
File "/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py", line 745, in require
needed = self.resolve(parse_requirements(requirements))
File "/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py", line 639, in resolve
raise DistributionNotFound(req)
pkg_resources.DistributionNotFound: ee==3.3.0

How to fix this?

Thanks, David


#2

I don’t thing you can, since EasyEngine only supports Debian 7 http://docs.rtcamp.com/easyengine/faq.html


#3

Hi Francis,

Debian 8 is supported. See https://github.com/rtCamp/easyengine


OS Updates
#4

Is there anyone in the community who know’s what’s wrong?

Thanks, David


#5

hello @ddelaey

could you please provide output of :

sudo tail /var/log/ee/ee.log

and

sudo tail /var/log/ee/install.log

In the meantime we tried to replicate your issue and it seems EasyEngine is working fine on Debian 8.1


#6

“wget -qO ee rt.cx/ee && sudo bash ee” did the update to from 3.3.0 to 3.3.1 and now it’s working fine again on that specific VPS.

The remaining question is: If I’m already on the latest version of ee, is there a way to force reinstall ee (so, not being stopped by a You already have EasyEngine 3.3.1, exit status = 1 message)? How do I need to do that?

It would be great knowing how to do that in case I (or someone else) have the same issue somewhere in future again.

See also: https://github.com/rtCamp/easyengine/issues/587


#7

Its reproduced here on my end. On a fresh VM on Linode. Tried Debian 8.1 as well as Ubuntu 14.04. Both giving the same errors

Traceback (most recent call last): File “/usr/local/bin/ee”, line 5, in from pkg_resources import load_entry_point File “/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py”, line 2876, in working_set = WorkingSet._build_master() File “/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py”, line 449, in _build_master ws.require(requires) File “/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py”, line 745, in require needed = self.resolve(parse_requirements(requirements)) File “/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py”, line 639, in resolve raise DistributionNotFound(req) pkg_resources.DistributionNotFound: psutil

Any leads to help me out please ?


#8

Take a look at: https://github.com/rtCamp/easyengine/issues/611

Is already fixed in a new release (v3.3.6) of EE it seems :slight_smile:


#9