Creating new WP site - Oops Something went wrong!


#1

Hi guys,

I’ve searched high and low and can’t seem to figure this one out. I have an existing Ubuntu 14.04 server with LEMP stack and a couple of sites already working. I’ve installed EE as would like to start using it. I’ve fixed a couple of errors but am now stuck and haven’t been able to find a solution.

I have manually create the following file:

/etc/mysql/conf.d/my.cnf

So can now log in to mysql using just “mysql”. But the setup still fails on the part where it sets up the database. First I run:

ee site create newsite.com --wp --letsencrypt --w3tc

and I get:

Running pre-update checks, please wait...
Setting up NGINX configuration  [Done]
Setting up webroot              [Done]
Downloading WordPress           [Done]
Setting up database             Oops Something went wrong !!
Calling cleanup actions ...
'ee_mysql_grant_host'

The ee.log output reads:

Command Error:
2016-02-23 14:20:46,683 (INFO) ee : [Done]
2016-02-23 14:20:46,683 (DEBUG) ee : Autofix MySQL username (ERROR 1470 (HY000)), please wait
2016-02-23 14:20:46,683 (INFO) ee : Setting up database
2016-02-23 14:20:46,683 (DEBUG) ee : Creating database newsite_com
2016-02-23 14:20:46,684 (DEBUG) ee :
2016-02-23 14:20:46,684 (DEBUG) ee : 'MySQL Connectivity problem occured'
2016-02-23 14:20:46,684 (INFO) ee : Oops Something went wrong !!
2016-02-23 14:20:46,684 (INFO) ee : Calling cleanup actions ...

I’ve searched around for ages but have completely ran out of ideas. The same error keeps happening over and over again no matter what I try. Please help!

Thanks!


#2

Why did you create /etc/mysql/conf.d/my.cnf? How do you know what’s the correct root password?

Anyways, you should never install EE on an existing server with existing sites. It works better (and kinda flawlessly) on a brand new server, with nothing but minimum Ubuntu 14.04 installed.


#3

I agree with janiosarmento, also you may want to look into to docker

1: http://www.docker.com/ you can build multiple applications on one server and use EE no problem, old or new servers… Digital Ocean has great hosting prices


#5

Hi friend, see if that solves your problem!

After several attempts, I researched a lot and managed to take a step to solve my problem, ubunto server 14.04 / EasyEngine v3.7.4 root@ubuntu:~# sudo su root@ubuntu:~# wp cli update --allow-root root@ubuntu:~# ee update root@ubuntu:~# ee stack purge root@ubuntu:~# ee stack install

I’m working with the following system versions, the above solution worked for me. ***Ubuntu Distributor ID: Ubuntu Description: Ubuntu 14.04.5 LTS Release: 14.04 Codename: trusty

***EasyEngine EasyEngine v3.7.4 Copyright © 2016 rtCamp Solutions Pvt. Ltd.


#6

I tried all the solutions here in the forum. Only this one solved, thank you, my friend.


#7